2) De Wedstrijden

De wedstrijden van het VTT duren 2x 11 minuten met 3 minuten rust. Tussen alle wedstrijden zit 5 minuten wisselpauze. Elk team heeft altijd een half uur rust na een wedstrijd. In de middagpauze kan het voorkomen dat deze rust langer is dan een half uur, bv. een uur.

Op een VTT speel je met jouw team eerst poule-wedstrijden in de ochtend en in de middag finale-wedstrijden. Bij finale-wedstrijden wordt een wedstrijd na een gelijkspel direct beslist met een best-of-3 penalty serie.

Ongeacht jouw prestatie in de poule-fase speel je altijd finale-wedstrijden en kun je kampioen worden in jouw finale-categorie. Alle nummers 1 uit de poule spelen bv. met elkaar om het kampioenschap van Categorie 1 en alle nummers 4 uit de poules spelen bv. om het kampioenschap van Cat. 4. Daarom blijft het VTT voor alle deelnemers de hele dag zo spannend, leerzaam en leuk als mogelijk.

Je treft hieronder het toernooi-reglement met de belangrijkste regels van hyet toernooi en de wedstrijden.